tisdag 31 augusti 2010

Piratkort

Idag har det varit lite tid till pyssel, går ju inte att ligga framför tv:n hela dagen och se på barnfilmer hihi.
Lill plutten har väl aldrig sett så mycket på tv som de här dagarna nu när han är sjuk.
Jag kände att jag var tvungen att inta en annan ställning idag så det fick bli att göra färdigt ett av korten som Elliot skall ta med till kalaset på lördag.

Vad passade då inte bättre än att göra ett litet piratkort, eftersom det är ett piratkalas han skall på :) Stämplarna är ett set från Panduro som jag inhandlade ibörjan av min nystartade hobby :)
Sen har jag embossat texten med guld, skatten har även den fått en touch av guld med lite glitterlim.
Som vanligt är jag ju såå dålig på att hålla koll på vad det är för papper jag har och var de kommer ifrån, lär mig visst aldrig att bättra mig där. Hoppas ni har överseende med mig ;)
Pappret här på insidan rev jag längs kanterna och använde sedan en stämpeldyna i guld och färgade in kanterna med..

Allt för ikväll/natt mina kära vänner, nu lockar sängen på mig.
Ha det så gott tills vi hörs igen / Kram kram

måndag 30 augusti 2010

RAK och Bloggcandy i brevlådan

Förra veckan kom min Bloggcandy i brevlådan som jag fann för ett tag sedan hos Fanny´s Design Så mycket fint och jag blev såå glad.
Tack snälla för den :) Så snart jag får ordentligt med tid igen så ska jag börja använda lite av detta material :) Sen vill jag även tacka dig underbara goa Lene för denna RAK som även den kom i brevlådan för en tid sedan. Även här så mycket fint och användbart :) Tusen tack för detta, kommer väl till användning.
Annars har det varit lugnt på pysselfronten här en tid nu..Men har några födelsedagskort som jag måste hinna få till. Två stundande kalas för Elliot nu två helger irad. Jättekul för honom och han är så glad, det ena kalaset skall gå av stapeln på busfabriken och det ska vara ett pirat kalas :) Det ser han verkligen fram emot..Ja det andra med förstås men Busfabriken är ju något speciellt ;) ha ha.


Här hemma har det inte hänt allt för mycket idag, både Elliot och jag är sjuka
:( hostiga och fryser springer omkring fullt påpälsade med raggsockar och allt. Har bara legat och sett på barnfilmer idag, myst i soffan...Det är inte för ofta man har honom så lugn bredvid sig...

Hoppas ni alla som kikar in har haft en bra dag och får en härlig tisdag
/ Kram kram , Tjingeling

fredag 27 augusti 2010

Gratulationskort

Hej Mina vänner :) Nu var det ju ett tag sedan jag visade något här i bloggen, kan väl säga som så att tiden inte funnits till riktigt och heller inte motivationen. Men ibland är det ju så, sen kommer den ju snart igen och då får man det lite roligt och pyssligt igen :)

Har varit en ganska tuff vecka på jobbet, vi har haft rekrytering och skall anställa fem nya personal. Så man har suttit i intervjuer mest hela dagen från 8 på morgonen till halv 4 på em..
Sen har man varit rätt pumpad i huvudet..
Men nu är det klart så nu hoppas jag att jag kan sätta mig ner och göra något i helgen. Det här kortet fick bli till sonens 20 årsdag, blev ju tufft tyckte han , det var ju kul att höra ..
På insidan här gjorde jag en sedelficka, för inte går det att handla vadsom helst längre, pengar pengar står på önskelistan..
Han fick det, MEN han fick även en dammsugare och ett startpaket med porslin, så han har när han flyttar...Letar lägenhet febrilt pojken...


Passar på att Önska er alla en trevlig helg, ska försöka att titta in till er under helgen nu.
Stor Kram från Mig

tisdag 17 augusti 2010

Sonens 20-års dag


Igår fyllde stora grabben 20 år, firandet av honom blir ihelgen. Men vi gick ut och åt en bit mat igår hela familjen..

God mat och trevligt att få träffa honom lite :) blir ju inte allt för ofta tyvärr, då han har belägrat mina föräldrars lägenhet inne istan hela sommaren eftersom de själva varit bosatta ute på landet..En trevlig stund hade vi iallafall :)

Jag fick i uppgift att göra ett gratulationskort till honom från Gammelmormor, och vad passade då inte bättre än att göra ett flaskkort dagen till ära :)

Nu ska jag snart få besök av min svägerska och dotter samt min kära vän och hennes lilla Livia :)
Blir nog mycket tjatter och så ska vi väl försöka få i oss lite lunch med :)

Önskar er som tittar förbi en bra dag / Kram kram

onsdag 11 augusti 2010

Altrad Adressbok

Eftersom jag alltid har glömt bort hela adresserna med postnummer och ofta gatunumren till vänner och bekanta när jag ska skicka iväg kort, så fick jag för mig att jag skulle göra en adressbok ikväll.
Det är alltid likadant framför allt till julen när man sitter och ska skriva på kuverten till julkorten. Då blir det oftast mamma som får stå till förfogande om släktens adresser, Eniro finns ju med förstås.

Nu kan jag hålla koll på dem själv :) efter att jag skrivit in dem i den här förstås ;). Fick sambon att inhandla "stommen" åt mig idag sen var det bara att sätta igång. Ja den var ju inte så besvärlig att göra och inte så där hemskt mycket jobb heller, gjorde det rätt så enkelt för mig.

Bokstäverna skrev jag och klippte ut på frihand, ja det syns ju att man inte använt sig av någon cuttlebug där precis ;)
Resårbandet satt redan på pärmen till boken för att hålla ihop den, så några extra band tyckte jag inte behövdes.
"Kakservetten" eller vad det heter är från JP hobby.
Flower Fairies ja ni var köpte jag dem?!? nyligen inhandlade och tipset fick jag från LenaJ men ack vad minnet är kort haha.
Bladen till blomarrangemanget är en gåva :) tack för dem ännu en gång..

Jaha det fick bli allt för ikväll, nu ropar sängen ikväll igen :)
Må så gott / Kram kram

tisdag 10 augusti 2010

Minitavlor

Idag vill jag börja med att tacka Lena BE för att du var så gullig och delade med dig av mallen till kortet, kom i lådan idag :) tack tack vännen..
Har jag glömt att tacka dig här i bloggen Pernol för mallen du delade med dig av så gör jag det nu ;) Ni är för gulliga..


Ikväll satte jag mig en stund och gjorde ett par "minitavlor" på min äldsta son, hihi han ser inte så gammal ut här men han fyller 20 på måndag, tänk vad fort tiden går, för mig är det inte så länge sen han såg ut så här ;)
Har ju gjort två minitavlor på minstingen med tidigare som jag har hängt upp i hallen så då ville jag ha på den stora med, han blir nog inte så glad över att hänga i där, men mamma blir :) Det här kortet blev visst lite suddigt, sen får man väl kanske tänka på att bilderna har några år på "nacken".



Allt för idag, nu blir det dusch och sängen väntar, en dag imorgon med.
Må så gott / Kram kram

söndag 8 augusti 2010

Söndag i skogen & ett kort

Idag åkte vi ut en sväng till skogen tänkte att vi skulle plocka lite blåbåär och försöka att hitta lite kantareller.

Vad hittade vi i skogen om inte ett fordonsvrak, fattar inte hur man kan köra in en bil i skogen och sen bara lämna den där för förstörelse. Ja inte är det någon speciellt miljömedveten person inte. Fy skäms.... Lite gula kantareller blev det iallafall, Ohh här var det gult ropade min sambo, hihi ja det var ju några men så mycket mer blev det inte...
Lite blåbär fick vi med oss hem med, men det var inte kartigt det heller. Elliot tyckte att det var bättre att stoppa dem i munnen än i bunken..
Ett kort till att visa har jag ju med, det här ska skickas till gammelmormor, hon blir såå glad av ett kort i brevlådan. Som vanligt har jag ju noll koll på vad det är för papper jag använt mig av, biljetten hittade jag en mall på nätet där man kunde ta bort texten som fanns och skriva dit en egen..
Ävben på detta kort har jag några gåvor från bloggvänner :) Tack än en gång..
"kakservetten är köpt på JP hobby, samt de gula rosorna..

Söndagkväll och en ny arbetsdag imorgon, nu har allt återgått till det normala igen, Elliot är så förväntasfull över att få gå till förskolan imorgon.. Jag har blivit såå stor nu under semestern var vad han sa ikväll innan läggdags :)
Önskar er alla en bra vecka..
Må så gott / Kram kram


lördag 7 augusti 2010

Nytt kort, äntligen

Äntligen har jag haft lite tid över ikväll så jag kunde sätta mig och pyssla lite.
Det var ju ett tag sen nu, kändes skönt att komma igång lite igen.
Nu är jag även klar med målningen av trappen den blev så vit och fin :) Tänk vad färg kan göra egentligen, hallen blev som en helt annan...

Det här kortet är inte till någon speciell, så det får väl hamna ihop med de andra korten som läggs på hög här ;)

Ett par saker på kortet är gåvor från mina bloggvänner, tack än en gång för dem :)

Stämpel nere i vänstra hörnet är en clearstamps men som jag förstås inte kommer ihåg var jag köpt, tror det var på stämpelboden, men är inte riktigt säker. Den embossade jag, även texten hej.
Den gröna kvisten samt några av rosorna är från JP hobby.


Nu har jag redan gått in på ett nytt dygn här så sängen lockar :)
Önskar alla en trevlig söndag....
Kram kram

fredag 6 augusti 2010

Familjen hemma igen och så Hatt kort

Idag har sambo och minsta sonen kommit hem från deras semestertripp till Nusnäs.. De hade ju 1 vecka längre semester än jag . Så medans de har varit och roat sig och sett på raggarbilar i Rättvik och dragracing i Orsa, samt mått gott i Nusnäs så har jag jobbat, jobbat och målat trappen hemma där kan ni snacka om orättvisa hihi.
Nej då ingen fara det var nog roligare för dem att jag var kvar hemma jag delar inte riktigt deras motorintresse ;)

Nu börjar allt snart återgå till den vanliga vardagen igen...

Tänkte att jag skulle visa två till av de "hattkort" jag gjorde och skickade till mina rara bloggvänner

Först ut ikväll blir kortet jag skickade till Lene

Sist men inte minst är kortet som Lena BE fick.
En del av materialet på kortet har jag fått av mina kära bloggvänner...
Tusen tack för de sakerna utan er hade inte korten haft dessa detaljer :)
Ni är för goa..


Nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen och ha lite sovmorgon imorgon, härligt..
Ha det så gott / Kram kram



måndag 2 augusti 2010

Första dagen på jobbet

Jaha då var den semestern slut :( Idag blev det att knalla upp ur sängen när klockan ringde 05.30, jisses det var inte lätt vill jag lova haha man har vant sig med att få ligga och sova lite längre på morgonen nu.

Men dagen gick och jag var måttligt trött när jag kom hem, men eftersom jag var själv hemma idag så kunde jag bara vara när jag kom hem.. Blev att laga lite mat sen var det soffan som gällde och en film
Freedom Writers

Tyckte mycket om den, även om den speglar andras livsöden.. Man glömmer lätt hur människor runt om i världen verkligen lever. Filmen bygger på en sann berättelse.

Nu blir det kväller för mig..
HA det så gott tills vi hörs igen / Kram kram