söndag 2 maj 2010

Grattiskort med Distress

Jaha ja, nu har jag även varit tvungen att testa på att göra ett kort med distressfärg, som Pernol så duktigt visade beskrivning på i sin blogg..
I morgon är det jag som åker till GREDELINS konstnärshandel och införskaffar mig en till :)
De var rätt stora dynora, finns de bara i en storlek?
Blir dyrt om man skulle vilja köpa på sig ngr färger...
Är det kraftig åtgång på färgen, tänkte att gör man såna här kort så borde det väl gå åt rätt fort, det är ju endå en del lager man gör, ja ja inte vet jag..är ju ny på området, hihi så därför alla frågor till er "veteraner" :)

Stämpeln med rosen är inhandlad på Panduro,
De andra stämplarna tror jag att jag köpte på stämpelgården nu när de reade ut.. Gud jag vet snart inte var jag handlar, lite här och lite där hihi..

Ha en bra vecka ni som kan...Kram Kram

3 kommentarer:

Busan sa...

Hej vännen! WOW vilket fint kort och tänk att detta är ditt första försök.. hur fint ska det inte bli sen då!?! *hjärta* Är så glad du ställt dessa frågor om distresser för jag funderar ju också på att prova detta och vet ju ingenting heller.. hoppas du får svar! Blev ju ännu mera sugen nu när jag såg hur superfint du med fått det!!!
Ha ha.. ja Coca är jättegott det också ... :D fast jag har varit en kaffemoster sedan jag var liten så är nog obotligt kaffemonster... hi hi... ;)
Tack för att du påminner mig att vara rädd om mig... det är så ovant att vara så här mycket bättre och är så mycket jag vill göra så är svårt att veta hur mycket jag klarar också. Men jag tar en dag i taget och tar det lugnare än jag tror jag behöver och hoppas så det ska gå vägen.
Hoppas du också har klarblå himmel idag och att ni kryat på er och inte har feber längre... tänker på er och hoppas ni är rädda om er!!!
Massor med krya på dig-kramar
Busan

Lena sa...

Hejsan!
Spellbinders, är stansar, dies, som man har en maskin att skära med. Jag har en Cuttlebug. Den är bra och tar alla märken av dies.
Det är en djungel med alla ord inom hobbyn. Jag vill rekommendera dig att regga dig på Svensk Scrapbookings Forum. Där kan man få tips och inspiration i massor.
Dom där distressdynorna räcker rätt så länge. Sedan finns detflaskor med refiller att köpa. Så man kan fylla på dynorna.
Snyggt kort du har gjort. Ha en härlig dag. Kram Lena

Lena B E sa...

Wow vilket superduperfint kort!! :) Va roligt att du också "blev fast" vid första försöket. Nu vet du ju hur lätt och roligt det är att göra mönsterpapper själv. :) Dynorna finns bara i en storlek men dom räcker länge, sen går färgen att "dryga ut"/blanda med en dusch vatten från en minimister, en minimister är en liten duschflaska kostar ca 20:- och är bra att ha. Om du stryker ut lite färg från dynan på tex. ett aluminiumfolie ark och sprutar på lite vatten så får du en ljusare nyans som du kan färga in papperet med på samma sätt. Här kan du också få veta vad en del ord betyder...
http://www.scrappiz.se/index.php?option=com_rd_glossary&Itemid=5
Ha det så bra.
Kramar från Lena